Igor Dodon i-a retras cetățenia fugarului Cristian Rizea. Fostul deputat, condamnat la 4 ani de închisoare, ar putea fi extrădat

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care i-a retras cetățenia moldovenească fugarului Cristian Rizea. Cetățenia ar fi fost obținută în mod ilegal. Rizea a fost condamnat definitv în România pentru trafic de influență la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Decretul semnat de președintele Igor Dodon a fost publicat marți în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. În actele moldovenești pe Rizea îl chema Mihai Cristian Luigi.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Rizea anunță că va contesta în instanță retragerea cetățeniei.

Cristian Rizea este dat în urmărire internațională din data de 19 martie 2019. El a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru trafic de influență și spălare de bani, după ce a cerut și primit mită 300.000 de euro de la un om de afaceri.

Fostul deputat fugise din țară cu două luni înainte de verdict. A fost prins la Chișinău, iar Ministerul Justiției de la București a transmis acolo cererea de extrădare.

Cristian Rizea a primit cetățenia moldovenească în 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!