Politica

Ilie Mario Rafael cere demisia Primarului Piedone alias “Păcală”

Ilie Mario Rafael, fostul Consilier al Premierului Dăncilă, declară că: Primarul Sectorului 5 Cristian Victor Popescu Piedone este principalul vinovat de mizeria de pe străzile din sectorul 5 și de deszăpezirea ineficientă a străzilor din Sectorul 5.

După ce a încheiat la sediul din Kiseleff un acord politic cu membrii PSD din Consiliul Local Sector 5, Piedone i-a păcălit în stilul caracteristic pe pesediștii lui Ciolacu și a demis conducerea societății Salubrizare Fapte SA iar ulterior a bătut palma cu alianța de dreapta PNL-USR-PMP pentru a numi o nouă conducere interimară la societatea de salubrizare din sectorul 5.

Această stare de interimat precum și presiunile făcute de Primarul Piedone care a vrut să atribuie cu japca, fără licitație publică, contractul de salubrizare către firma URBAN SA unde a fost angajat cu toata familia lui, au distrus o societate de salubrizare lăsată la cheie de fostul Primar Florea.

S-a ajuns în situația disperată ca firma de salubrizare să rămână fără resurse bugetare tocmai când au reînceput ninsorile abundente, practic nemaifiind bani pentru motorină și plata salariilor, acesta fiind motivul real pentru care autoutilitarele nu au fost prezente în teren în ultimele zile. Angajații firmei Salubrizare Fapte 5 SA iar nu au primit salariile la timp și exista riscul unei greve spontane a gunoierilor iar cetățenii din sectorul 5 vor rămâne cu deșeurile menajere necolectate conform graficului zilnic”.

Primarul Piedone, acest Păcală al Sectorului 5, este principalul vinovat de distrugerea societății Salubrizare Fapte SA, conducerea societății acționând direct la ordinele lui Piedone și a consilierilor săi personali:

• Nu s-au plătit facturile pentru societățile ECOSUD SA, Utiltrailer SA, Cassano Metal SRL pentru transportul si depozitarea deșeurilor la gropile de gunoi din județele Călărași și Ilfov. Din cauza litigiilor cu societățile menționate conturilor societății Salubrizare Fapte 5 SA au fost blocate și angajații societății nu au primit salariile la timp conform prevederilor din contractele de muncă. Nemulțumirile salariaților au generat o stare de tensiune, existând pericolul încetării desfășurării activității de colectare a gunoiului stradal pentru o perioada limitata de timp prin acțiuni de tip grevă spontană.

• Nu s-au respectat prevederile din Contractul de delegare pentru gestiunea deșeurilor încheiat cu Primăria Sector 5 privind încheierea de contracte de prestări servicii de salubrizare cu Persoanele fizice, Asociațiile de proprietari și Agenții economici din Sectorul 5. La nivelul lunii martie 2021, situația încheierii contractelor este dezastruoasă: 1000 contracte cu Asociațiile de proprietari din totalul de 1.800 din Sectorul 5, 1500 contracte cu firme și 3.000 contracte cu Persoane fizice din totalul de 25.000 potențiali abonați din Sectorul 5.

• Din cauza incompetenței Primarului Piedone si a consilierilor sai, societatea Salubrizare Fapte 5 SA a fost în pericol să rămână fără Autorizație de mediu prin suspendarea autorizației de mediu pentru o perioada de 6 luni în perioadă 15 februarie – 15 august 2021. Timp de 2 zile în luna februarie 2021 cetățenii din Sectorul 5 nu au beneficiat de serviciile societății Salubrizare Fapte 5 SA în plină pandemie sanitară.

• Primarul Piedone, în calitate de reprezentant legal al Sectorului 5 este principalul vinovat pentru nerezolvarea litigiilor cu Garda Naționala de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului București, în mod special în privința măsurilor dispuse privind transportul și depozitarea deșeurilor la groapa de gunoi neautorizată din localitatea Ulmeni, județul Călărași precum și colectarea selectivă ilegală a deșeurilor la garajul societății Salubrizare Fapte 5 SA.

• În fapt, Primarul Piedone în calitate de rezprezentant legal al UAT Sector 5 București a încălcat prevederile din Legea nr. 101/2016 prin transportarea și depozitatea deșeurilor menajere colectate de pe raza Sectorului 5 la groapa de gunoi ilegală din localitatea Ulmeni, județul Călărași. Conform informațiilor prezentate de Asociaţia Cetăţenească din comuna Ulmeni, judeţul Călăraşi și din mass-media, “Începând cu luna septembrie a anului 2019, în zona de vest a localităţii Olteniţa şi a satului Ulmeni din judeţu Călărași a fost amplasată o periculoasă groapă de gunoi ilegală pe terenul aparţinând fostului combinat de porci, cu o suprafaţă de peste 100 de hectare de către societăţile Utiltrailer S.A şi Cassano Metal S.R.L, unde sunt depozitate direct pe sol sau îngropate fără nicio protecţie deşeuri menajere care generează levigat, deşeuri spitaliceşti, nămoluri de la staţii de epurare, şlamuri petroliere şi deşeuri industriale care produc un dezastru ecologic fără precedent, o contaminare ireversibilă a zonei de sud şi o poluare permanentă a fluviului Dunărea.

Cantităţile cumulate din acest mixt de deşeuri depozitate direct pe sol sau îngropate fără cea mai mică protecţie depăşesc cantitatea de 150.000 de tone iar cantităţile zilnice care sosesc la această locaţie depăşesc 1.500 tone/zi. Deşeurile care ajung în Olteniţa-Călăraşi la Utiltrailer SA şi Cassano Metal SRL provin în principal din Municipiul Bucureşti respectiv Sectorul 2 – 500 tone/zi, Sectorul 3 – 450 tone/zi, Sectorul 5 -300 tone/zi, Municipiul Giurgiu – 100 tone/zi, Ilfov şi Voluntari 200 tone/zi prin platformele ilegale de transfer a deşeurilor amplasate în strada Gherghiţei nr. 23 C, Sector 2 operată de Supercom S.A, în strada Doctor Constantin Istrati nr. 52-54, Sector 5, operată de Salubritate Fapte 5 S.A. şi Drumul Lunca Visagului nr. 42-60 din Sectorul 3, operată de SD3 – SALUBRITATE SI DESZAPEZIRE S3 S.R.L. şi în comuna Tunari, jud. Ilfov, operată de Cassano Metal SRL „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!