Diverse

INCREDIBIL Note de 2 şi 3 la examenele în şcolile de jandarmi, transformate în 10 după contestaţii

11 candidați din Prahova la școala de subofițeri de jandarmi care au luat note de 2 și 3 la concurs au fost notați cu 10 după contestații. Reprezentanții Jandarmeriei susțin că a fost vorba de o eroare și că aceștia au primit teste greșite.

„În urma unei erori, candidaţilor care au susţinut examenul de admitere la sediul IJJ Prahova li s-a administrat testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs”, a transmis marți Jandarmeia Română.

Aceasta precizează că, în conformitate cu prevederile legale, în rezolvarea contestaţiilor s-a decis acordarea punctajului maxim celor 11 candidaţi. Șapte dintre aceștia au candidat pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi 4 pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni.

„O comisie de verificare s-a deplasat imediat la sediul IJJ Prahova, pe baza constatărilor urmând a se dispune măsurile legale”, au anunțat reprezentanții Jandarmeriei.

Marian Godină a explicat pe blogul lui că într-una din sălile de examen din Prahova, în cea în care se aflau cei 11, candidații au primit spre rezolvare subiectele care au mai fost date la sesiunea din martie, subiecte pe care candidații le cunoșteau deja.

„Mi-e greu să cred că încă de la citirea lor, candidații nu au realizat că întrebările le sunt cunoscute. Bănuiesc că au mers , bucurându-se că le știu. La final, la corectare, șablonul folosit a fost cel corect, adică cel care se potrivea cu răspunsurile examenului din sesiunea octombrie. Asta a făcut ca toți acei 11 elevi să obțină note de doi și de trei”, a povestit el.

Conform acestuia, candidații au fost îndrumați să facă contestații. „Însă nici dacă le-ar fi fost recorectate lucrările după șabloanele corespunzătoare subiectelor din martie, cei pe care candidații cu pricina le rezolvaseră, nu puteau lua toți note de 10, din moment ce inițial au avut note diferite”, a mai spus Marian Godină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!