Sanatate

INEXPLICABIL. Copiii sub 10 ani care au COVID nu-și infectează părinții. Experții n-au găsit nici măcar un caz

Un nou studiu legat de COVID-19 arată un fapt surprinzător: copiii sub 10 ani nu reprezintă un vector de transmisie. Oamenii de știință nu au descoperit nici măcar un caz în care un minor infectat să fi transmis boala unui adult, scrie Daily Mail.

O comisie formată din experți din China și ai Organizației Mondiale a Sănătății a comunicat că nu există nicio dovadă că noul coronavirus ar trece de la copii la adulți. Nici măcar un caz nu este consemnat în datele studiate de oamenii de știință de la debutul pandemiei, în Wuhan.

Asta ar arăta, susțin ei, că minorii nu reprezintă un vector de transmisie al virusului și, prin urmare, un factor de risc în evoluția pandemiei.

”Din datele adunate până acum, din toate țările afectate de criza COVID, copiii nu ar juca niciun rol în răspândirea noului coronavirus. Va trebui să mai studiem însă acest aspect, înainte de a spune că suntem 100% siguri că așa e.” explică Prof. Russell Viner de la Royal College of Paediatrics & Child Health

Cercetătorii amintesc cazul unui băiețel de 9 ani din Franța, care, infectat cu COVID, dar asimptomatic, a venit în contact cu 172 de persoane. N-a transmis virusul niciuneia. Noua cercetare se pliază pe concluziile medicilor, care, prin experiență directă, au constatat că minorii sunt slab contagioși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!