International

Joe Biden spune că a avut o conversaţie „foarte bună” cu Recep Erdogan

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat, luni seară, la Bruxelles, că a avut o discuţie „foarte bună” cu omologul său din Turcia, Recep Tayyip Erdogan, informează cotidianul The Guardian. De asemenea, și președintele turc a afirmat că a avut o întâlnire ”foarte productivă şi sinceră” cu omologul său american.

„Am avut o întâlnire foarte bună”, a afirmat Joseph Biden, care a avut o întrevedere bilaterală cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, cu ocazia summitului NATO de la Bruxelles.

Conform cotidianului Hurriyet, întâlnirea a avut loc în sediul Alianţei Nord-Atlantice şi a durat 45 de minute, transmite Mediafax.

Recep Tayyip Erdogan a declarat că a fost abordată inclusiv tema deciziei controversate a Turciei de a achiziţiona sisteme antiaeriene S-400 din Rusia şi a programului de cumpărare a avioanelor F-35 din SUA. Washingtonul a suspendat vânzarea de avioane F-35 în Turcia din cauza deciziei Ankarei de a cumpăra sisteme antiaeriene S-400 din Rusia.

”Trebuie să spun că am avut o întrevedre foarte productivă şi sinceră”, a declarat Erdogan într-o conferinţă de presă, la Bruxelles, adăugând că ”nicio problemă în relaţiile dintre Turcia şi SUA nu este insurmontabilă”.

Liderul de la Ankara a afirmat că discuţia a fost „pozitivă” şi că Joseph Biden ar putea vizita Turcia, conform Agerpres.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!