Social

Musulmanii din România intra în luna Ramadanului

Comunitatea musulmană din România începe, vineri, 24 aprilie, postul din Luna Ramazan, considerat cel de-al treilea stâlp al credinţei islamice, terminându-se pe data de 24 mai, când se sărbătorește Ramadan Bayram. În această perioadă, aceștia nu au voie să mănânce sau să bea apă, de la răsăritul şi până la apusul soarelui, având la dispoziție niște calendare după care să se ghideze.

În această lună, considerată a iertării şi a milei, musulmanii nu trebuie să mintă, să jignească, să blesteme, iar rugăciunile sunt obligatorii.

Menționăm că, numărul musulmanilor în întreaga lume ajunge la aproximativ 1,6 miliarde iar în România sunt aproximativ 200.000 de musulmani.

Cu acest prilej, preşedintele Uniunii Culturale a Tătarilor din România, Fildis Reșit, transmite membrilor comunităţii tătare şi tuturor musulmanilor din România şi din întreaga lume un post cât mai ușor, fie ca sufletele să se umple de fericire și liniște, într-un întreg echilibru. Postul este un timp prielnic dăruit de Allah pentru a ne întări credința, speranța și iubirea. Lumea noastră străbate vremuri deosebit de grele, mai mult ca oricând, trebuie să ne îndreptăm atenţia spre cei greu încercaţi de soartă, și să dăm dovadă de mai multă înţelegere! Tuturor membrilor comunităţii tătare, dar şi celorlalţi musulmani care trăiesc în România le transmite îndemnul de a ne ruga împreună pentru binele tuturor şi tradiţionala urare ”Ramazan fericit! Ramazan Ayınız Qayırlı Bolsın!”, a scris liderul tătar pe pagina de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!