Politica

ÎNDEMN! Împreună TREBUIE să găsim soluții viabile pentru conservarea și consolidarea identității TĂTARE

Este o certitudine că în ultimii ani comunitatea tătară a devenit tot mai divizată în Constanța. Cu mari semne de întrebare în privința legalității, dar și cu sprijinul PNL, UDTTMR a reușit să obțină din nou mandatul de deputat în Parlamentul României.

Președintele Uniunii Culturale a Tătarilor din România, Fildis Reșit, a lansat un apel la unitate, îndemnând etnicii tătari să se omogenizeze, să creeze o fortă pentru a lupta în interesul comunității tătare, să contribuie la dezvoltarea României, astfel încât etnicii tătari să nu devină o unealtă în campaniile electorale.

Citește și: Mesajul tătarilor din România, după 77 de ani, de la deportarea tătarilor din Crimeea de către Uniunea Sovietică

”Consolidarea etniei tătare din România trebuie să fie principalul act în demersul actorilor implicați, deoarece conservarea identității tătare este imperativ necesară în existența noastră ca tătari și NUMAI UNIȚI putem spera la o dezvoltare continuă!

Citește și: Fildis Reșit: Se pare că interesul personal al unor grupuri, este mai mare decât interesul comunității tătare

Trebuie să lăsăm orgolile și interesele personale și să punem mai presus de orice, interesul comunității tătare! Adevarul incontestabil este că am devenit o comunitate neomogenă și divizată care este folosită doar în scop electoral iar cei care reușesc să obțină anumite funcții, servesc altor interese.

Noi, ca tătari, care suntem de sute de ani pe aceste meleaguri românești, am adus contribuții majore și ne-am sacrificat pentru dezvoltarea statului român, pentru că la înfințarea României moderne statul ne-a tratat cu respect. Asta nu înseamnă că trebuie să sprijinim un ”stat eșuat” ci să ajutăm la dezvoltarea lui, pentru că altfel o să eșueze și identitatea tătară. Personal nu voi permite acest lucru și voi lupta cu toate mijloacele mele pentru conservarea și promovarea etniei tătare!

Citește și: Liderul tătarilor, demn de luat exemplu. Luptă în linia întâi pentru comunitatea lui

Împreună trebuie să găsim soluții viabile pentru conservarea și consolidarea identității tătare, arătând totodată că suntem o forță care poate veni cu idei și planuri care pot ajuta la progresul României.

Salvarea noastră este în UNITATE și este în mâinile noastre!”, a transmis Fildis Reșit.

7 comentarii la „ÎNDEMN! Împreună TREBUIE să găsim soluții viabile pentru conservarea și consolidarea identității TĂTARE

  • Nu ai cu cine! Toți sunt pe combinații. Dacă vrei să faci ceva, vin șacalii și îți dau în cap

    Răspunde
  • Trebuie să creezi o forță independentă de ceea ce există acum. Uniunea veche este uniunea penalilor. Mai sunt unii la Medgidia care vai de steaua lor sunt cu Rusii. Trebuie să ne adunam tatarii și să facem ceva pentru ca această comunitate să mearga mai departe

    Răspunde
  • Felicitari dmnule Reșit! Gândiți sănătos. Succes și am să sprijin cum pot, alături de dumneavoastra

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!