International

Netanyahu nu dă înapoi: Războiul va continua în pofida unui acord privind eliberarea ostaticilor

Netanyahu nu dă înapoi. Războiul va continua în pofida unui acord privind eliberarea ostaticilor
Războiul din Fâşia Gaza va continua în pofida unui acord privind eliberarea ostaticilor, anunţă marţi seara premierul israelian Benjamin Netanyahu, relatează Reuters şi CNN, potrivit news.ro.

El anunţă că ostaticii ar urma să fie eliberaţi în etape şi evocă o ”decizie dificilă” cu privire la acceptarea unui acord în vederea eliberării ostaticilor.

El consideră însă că o acceptare a acordului este ”decizia bună”.

Preşedintele american Joe Biden a contribuit la ”îmbunătăţirea cadrului care vă este propus (…) în vederea includerii mai multor ostatici cu un cost mai mic”, a declarat el într-o reuniune care urmează să conducă la o decizie asupra acordului.

Familiile ostaticilor au cerut ca toţi cei ţinuţi ostatici să fie eliberaţi
Benjamin Netanyahu a îndemnat întregul Guvern să susţină acest acord în vederea unui schimb de deţinuţi palestinieni în Israel cu ostatici ţinuţi de Hamas în Fâşia Gaza.

El a anunţat că forţele de securitate susţin acordul, dar războiul împotriva Hamas va continua.

”Ne aflăm, în această (marţi) seara, în faţa unei decizii dificile: toate forţele de securitate susţin (acordul) pe deplin”, declară premierul israelian într-o înregistrare video de la începutul reuniunii.

”Ei au înţeles că efortul de război nu numai că nu va face rău, ci din contră, acest lucru va permite Tsahalului să se pregătească pentru continuare luptei. Şi aş vrea să fiu clar, încă o dată: războiul continuă, războiul va continua până când ne vom atinge toate scopurile; să eliminăm Hamas, să ne aducem înapoi ostaticii, să ne asigurăm că, după (aneantizarea) Hamas, (Fâşia) Gaza nu va mai fi o ameninţare la adresa israelului, că nu va mai exista niciun element care să susţină terorismul, care să-şi educe copiii în teroare şi care să ameninţe statul Israel”, a declarat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!