Diverse

Până în 2023, Bill Gates vrea să o dea afară pe Melinda din fundația pe care o dețin împreună

Gates Foundation a anunţat miercuri că Melinda French Gates şi Bill Gates, aflaţi în mijlocul unui divorţ urmărit intens, vor continua să fie co-preşedinţi ai fundaţiei pentru o perioadă de încercare de doi ani, iar ulterior Melinda va demisiona dacă aranjamentul nu va funcţiona, transmite Reuters, conform news.ro.

Planul pentru conducerea uneia dintre cele mai mari fundaţii filantropice din lume a fost anunţat de directorul general Mark Suzman, fiind o mişcare care ar trebui să asigure o tranziţie de succes pentru fundaţia care a cheltuit peste 50 de miliarde de dolari în ultimele două decenii în combaterea sărăciei şi a bolilor.

Dacă Melinda va demisiona după doi ani, ar primi resurse personale de la Bill pentru munca sa filantropică, care ar fi complet separate de banii de la fundaţie, a anunţat fundaţia miercuri, într-o postare pe blog.

Bill îşi va asuma apoi administrarea completă a fundaţiei, la care cuplul s-a referit adesea drept ”al patrulea copil”.

În luna mai, Melinda şi Bill au solicitat divorţul după 27 de ani de căsătorie, dar s-au angajat să-şi continue munca filantropică împreună.

Fundaţia a declarat că miliardari Bill şi Melinda vor face o contribuţie de 15 miliarde de dolari, cea mai mare contribuţie a lor din anul 2000, aducând contribuţia lor totală la aproximativ 65 de miliarde de dolari.

De asemenea, fundaţia a anunţat că va mări numărul de administratori care să supravegheze activităţile şi intenţionează să finalizeze deciziile până la sfârşitul anului şi să anunţe noii administratori în ianuarie 2022.

Fondată în anul 2000, Fundaţia Bill & Melinda Gates a devenit una dintre cele mai puternice şi influente forţe în sănătatea publică globală.

Fundaţia a alocat anul trecut aproximativ 1,75 miliarde de dolari pentru ajutoare legate de pandemia de Covid-19.

Anunţul de miercuri vine şi după ce, în iunie, investitorul miliardar Warren Buffett a declarat că demisionează din funcţia de administrator al fundaţiei şi că şi-a donat jumătate din averea sa pentru filantropie, de când s-a angajat acum 15 ani să-şi dea averea .

Buffett nu a explicat de ce demisionează, dar a menţionat că a renunţat la toate funcţiile de conducere în afara Berkshire Hathaway, reducându-şi volumul de muncă.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!