Diverse

(CONCURS) Câștigă o excursie la ISTANBUL – Turcia, 5 zile cu autocarul, în perioada 12 – 16 August 2021

Turcia a intrat în zona verde de risc epidemiologic, ceea ce înseamnă că la revenirea din această țară, nu veți mai prezenta dovada vaccinării sau testul negativ pentru SARS-CoV-2 ca să scăpați de carantină și de asemenea Turcia a RIDICAT LOCKDOWN-ul.

Istanbul reprezintă, un punct de interes pentru turiștii români, datorită încărcăturii culturale, istorice dar și pentru căldura cu care sunt primiți. Partea europeană este cosmopolită, pulsează de viață și este vizitată anual de sute de turiști atrași de frumusețile orașului de pe Bosfor. În schimb, în partea asiatică a orașului domnește o atmosferă mai relaxantă, mai tihnită, străzile fiind înțesate de cafenele și afaceri locale. Partea asiatică nu are nimic din grandoarea celei europene, însă compensează prin aerul de familiaritate, care vă va face să vă simțiți ca acasă.

Câștigă o excursie la Istanbul

Ziarul Autentic oferă o invitație cititorilor în acest sejur de 5 zile la Istanbul, care îndeplinesc condițiile de mai jos:

1. Dai LIKE Paginii de Facebook “Ziarul Autentic” – https://facebook.com/ZiarulAutentic
2. Lași un comentariu la această postare pe Facebook cu ”Particip” și tag-uiești o persoană căruia i-ar plăcea să meargă la Istanbul
3. Dai un SHARE (Public) la această postare pe Facebook.

Câștigătorii sunt aleși, prin tragere la sorți pe data de 1 August. Doar cei care îndeplinesc întocmai cele 3 cerințe de mai sus intră în tragerea la sorți! Invitația poate fi revendicată, până pe 10 August 2021.

Organizare excursie în Istanbul

Perioada: (12 – 16 August 2021)
Intinerariu: Constanța, Istanbul, Seară Turcească, Insulele Prinților (Büyükada),
Palatul Beylerbeyi, Dealurile Çamlıca și Moscheea Çamlıca
Preț: 150 Euro/persoană

ZIUA 1 CONSTANȚA – ISTANBUL
Plecare din Constanța la ora 19.00 spre Vama Veche – Malko Târnovo – Kırklareli – Istanbul.

ZIUA 2 ISTANBUL – Seară Turcească
Dimineața ajungem în Istanbul pentru cazare.
După-amiază, timp liber pentru vizite individuale / cumpărături în Marele Bazar și Bazarul de Condimente.
Seara, vă invităm la un program opțional (40 euro /pers.), o Seară Turcească inedită cu muzică, dansuri și cină tradițională. Transportul local este inclus (dus -întors).

ZIUA 3 ISTANBUL – Palatul Beylerbeyi, Dealurile Çamlıca și Moscheea Çamlıca
Mic dejun. Timp liber sau optional Palatul Beylerbeyi, Dealurile Çamlıca și Moscheea Çamlıca cu ghid local (5 Euro/Persoană)

Palatul Beylerbeyi, resedinta de vara a sultanilor, este situat in cartierul cu acelasi nume ce se afla pe malul asiatic al Stramtorii Bosfor. A fost construit la porunca Sultanului Abulaziz intre anii 1861 si 1865 de arhitectii Sarkis Balyan si Agop Balyan, arhitecti imperiali cu origini armene. Stilul ales de acestia este unul neo-baroc francez insa au folosit o asezare, un plan al constructie traditional otoman.

Dealurile Çamlıca se înalţă în partea asiatică a oraşului Istanbul, oferind o privelişte deosebită asupra oraşului şi asupra strâmtorii Bosfor. Este un loc foarte apreciat de plimbăreţii de duminică, de îndrăgostiţi şi de toţi cei care doresc să respire aer curat. Dealul are două vârfuri: Küçük Çamlıca (“micul deal cu pini”) and Büyük Çamlıca (“marele deal cu pini”), acesta din urmă fiind şi cel mai înalt punct din Istanbul, 267 m peste nivelul mării.

Moscheea Çamlıca situată în zona Üsküdar, aceasta este cea mai nouă dintre marile moschei din oraș, depășindu-le ca dimensiune pe cele din perioada clasică otomană, inclusiv Hagia Ayasofya (Sophia). Moscheea Çamlıca este un edificiu de mari dimensiuni și cuprinde un întreg complex de clădiri. Printre acestea există un muzeu, o galerie de artă, o bibliotecă, o sală de conferințe, o grădiniță și un spațiu subteran destinat parcării autovehiculelor. Sala de rugăciune are o capacitate de aproximativ 63.000 de persoane, iar sala de conferințe are o capacitate de aproximativ 1071 de persoane.

Timp liber pentru vizite individuale sau cumpărături în Marele Bazar, inima comercială a Istanbulului, cel mai mare și mai vechi bazar acoperit din lume, cu peste 4000 de magazine, aplasat pe 60 de străzi.

ZIUA 4 ISTANBUL – Insulele Prinților (Büyükada)
Mic dejun. Timp liber în Istanbul sau optional (40 Euro /pers) croaziera cu vaporul către Insulele Prinților (Büyükada) – Prânzul este inclus în preț

O croazieră către Insulele Prinților (Büyükada) situat la Marea Marmara, este un moment cu adevărat memorabil dar și o ocazie excelentă pentru a vă relaxa pe apă. Insulele Prinților (Büyükada) a fost de-a lungul secolelor loc de exil pentru prinții bizantini și prințesele rătăcite, pentru trădători și cadâne rămase pe dinafară după desființarea haremului. Încă din perioada otomană, cei cu averi greu de estimat își construiau case de vacanță opulente aici.

Odată ce începi să descoperi insula, vei avea impresia că ai intrat într-o capsulă a timpului unde totul s-a păstrat intact. Zona portului e plină cu restaurante, terase, magazine cu suveniruri, vânzători stradali și culoare.

Timp liber pentru vizite individuale sau cumpărături în Marele Bazar, inima comercială a Istanbulului, cel mai mare și mai vechi bazar acoperit din lume, cu peste 4000 de magazine, aplasat pe 60 de străzi.

ZIUA 5 ISTANBUL – CONSTANȚA
Mic dejun. Plecare spre Constanța

Rezervări și informații: 0722124096

Update:

CÂȘTIGĂTOR CONCURS

Câștigătoare concursului este: https://web.facebook.com/raluca.buzoianu

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

6 comentarii la „(CONCURS) Câștigă o excursie la ISTANBUL – Turcia, 5 zile cu autocarul, în perioada 12 – 16 August 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!