Sanatate

Pașaportul de imunitate va fi disponibil în curând în România

Șeful campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a confirmat marţi că România a început demersuri pentru certificatul verde de vaccinare.

Întrebat dacă şi România a început demersuri pentru certificatul verde de vaccinare, medicul militar a răspuns: „Da. (…) Vorbim de certificatul verde folosit la nivel european”.

În ceea ce priveşte un certificat similar care să fie folosit pe plan intern, Valeriu Gheorghiţă a declarat că „nu s-a discutat acest lucru, vorbim de certificatul verde folosit la nivel european”.

Secretarul de stat Andrei Baciu a spus că este vorba despre un demers comun al mai multor instituţii – Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, INSP şi STS.

Citește și: Tratamentul endodontic realizat cu reponsabilitate ajută la salvarea dinților naturali

„Este un demers comun al mai multor instituţii – Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne. Ministerul Afacerilor Externe, INSP şi STS – este un demers european şi România a început de mai mult timp… mă rog, e un proces de pregătire mai amplu, sunt chestiuni tehnice la care trebuie lucrat”, a afirmat Baciu.

Potrivit secretarului de stat, deadline-ul „este luat la nivel european”. „Deadline-ul e luat la nivel european, sunt discuţii cu toate statele membre”, a adăugat Baciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!