InternationalUltima Ora

Preşedintele parlamentului ungar condamnă „teroarea morală” din UE: „Nu am aderat la un imperiu”

Preşedintele parlamentului ungar, Laszlo Kover, afirmă că Uniunea Europeană va fi compromisă dacă insistă asupra condiţionării finanţării de respectarea statului de drept, fiindcă statele europene mai puternice vor putea să le intimideze pe cele mai slabe, transmite MTI. El compară media occidentale cu „propaganda lui Goebbels” și vorbește despre „teroare morală”.

Laszlo Kover apreciază, într-un interviu pentru postul public de radio Kossuth, că UE urmează o „politică de forţă brută” împotriva unor state membre şi a numit această practică „teroare morală”, potrivit Agerpres.

Liderul parlamentar a declarat că le-a scris omologilor săi din ţările care urmează să deţină preşedinţia Uniunii Europene, avertizând că, dacă Bruxellesul nu renunţă la ideea de a condiţiona fondurile europene de respectarea statului de drept, poate periclita bugetul UE şi ajutoarele pentru combaterea efectelor epidemiei de coronavirus. El s-a referit explicit la presiunile asupra Ungariei şi Poloniei, ţări care îşi apără suveranitatea constituţională. Statele care fac astfel de presiuni vor fi răspunzătoare de eşecul bugetului şi al acordului de relansare economică, avertizează oficialul ungar.

Potrivit lui Kover, după ce au primit scrisoarea sa, Germania şi delegaţia Parlamentului European au căzut de acord asupra unor prevederi şi mai stricte privind statul de drept decât în propunerea iniţială.

Tratatele UE conţin mecanisme care au tocmai rolul de a împiedica procedurile pe baze politice sau ideologie, iar aceste reguli „nu trebuie călcate în picioare”; introducerea unor mecanisme noi ar putea duce Uniunea „într-o prăpastie”, a adăugat politicianul ungar.

Kover a mai susţinut că presa din vestul Europei este dominată de voci la unison, în timp ce la Budapesta sau Varşovia nu există astfel de probleme. El a comparat media occidentale cu „propaganda lui Goebbels” deoarece încearcă să inducă ideea că guvernele ungar şi polonez vor fi răspunzătoare dacă statele din sud nu primesc ajutoare pentru relansare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!