Protest în Piața Victoriei față de noile restricții. Jandarmii au dat 15 amenzi

Protestatarii și-au exprimat dezacordul faţă de obligativitatea purtării măştii şi față de noile restricţii impuse de Guvern. Ei nu sunt de acord cu restricţiile de circulaţie, cu închiderea pieţelor şi nici cu celelalte măsuri restrictive care intră în vigoare de luni, potrivit Agerpres.

Echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu organizatorii și cu persoanele prezente, pentru a le aduce la cunoștință prevederile legale și măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestor prevederi. Până în prezent, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și 29 de persoane au fost avertizate, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei.

O persoană a fost surprinsă folosind o dronă în Piața Victoriei și a fost amendată pentru această faptă.

Începând din această noapte, devine obligatorie purtarea măştii pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spaţiile deschise, magazinele se închid la ora 21,00, se interzice circulaţia în afara locuinţei între orele 23,00 – 5,00, cu unele excepţii pentru care trebuie prezentată o declaraţie pe proprie răspundere, iar activitatea pieţelor, târgurilor şi bâlciurilor în spaţii închise se suspendă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!