Diverse

Prințul William învinuiește BBC pentru înrăutățirea relației părinților săi și care a dus la moartea Prințesei Diana

Conform BBC, Prințul William dă vina pe compania media britanică de stat pentru interviul mamei sale, Prințesa Diana, de acum peste 25 de ani care i-a alimentat paranoia și i-a înrăutățit relația tatăl său, Prințul Charles.

O anchetă a descoperit că interviul Prințesei Diana de la emisiunea „Panorama” de la BBC One a fost sub standardele jurnalistice, iar Prințul William a anunțat că a fost „cel mai întristat” de faptul că mama sa nu a știut niciodată că a fost păcălită. Părintele său a fost nedreptățită „nu doar de un reporter necinstit”, dar și de șefii BBC de la acea vreme. Fratele lui William, Prințul Harry, a pus moartea mamei sale pe cultura media toxică.

Prințul Harry a lansat un comunicat
Într-un comunicat separat, Prințul Harry a semnalat că un „efect de domino al unei culturi de exploatare și practici imorale” a dus la moartea Prințesei Diana. Ducele de Sussex a semnalat că aceste practici sunt „încă populare și astăzi”, adăugând că vorbim aici despre „mai mult decât o publicație sau decât o rețea”.

„Mama noastră și-a pierdut viața din această cauză, iar nimic nu s-a schimbat până în ziua de astăzi. Dacă îi protejăm moștenirea, noi îi protejăm pe toți, salvând astfel și onoarea cu care și-a trăit viața”, se mai arată în comunicatul Ducelui de Sussex, Prințul Harry, care momentan s-a mutat în Statele Unite ale Americii alături de soția sa, Meghan Markle. Cei doi au renunțat la îndatoririle regale. BBC le-a cerut scuze celor doi fii ai Prințesei Diana, dar și soțului de la acea vreme, Prințul Charles, și fratelui Dianei, Earl Spencer.

Ce s-a întâmplat înainte de moartea Prințesei Diana?
Ancheta independentă făcută de judecătorul retras Lord Dyson a descoperit că intervievatorul Martin Bashir a lucrat în moduri „înșelătoare” și a măsluit documente pentru a obține conversația cu Prințesa Diana. Investigația internă a BBC de la acea vreme, mai precis din 1996, a fost laxă și „extrem de lipsită de eficiență”, se mai arată în anchetă.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!