International

Putin face manevre militare în Marea Neagră

În timp ce epidemia de COVID-19 a complicat exercițiul NATO Europe Defense, Moscova a dat verde manevrelor în regiunea Mării Negre.

Pe 21 martie, a început exercițiul militar care, potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, are ca scenariu contracararea unei operațiuni amfibii pe coastele Crimeii.

Cu trei zile înainte, pe 18 martie, Moscova a sărbătorit a șasea aniversare a semnării tratatului de anexare a Crimeii.

Manevrele ruse implică forțe navale, terestre și aeriene, cu mai multe sute de vehicule, tancuri, mai multe sisteme de artilerie de diferite modele (Grad, obuziere D-30, tunuri autopropulsate 2S1 Gvozdika etc.), avioane de luptă, elicoptere de atac precum și vase din flota Mării Negre, informează Opex360.

Exercițiul include o operațiune aeropurtată, la care au fost mobilizați 1500 de parașutiști din Divizia 7 Novorossiisk. Aceștia au fost lansați din 15 avioane de transport Il-76 în zona de antrenament Opuk, a comunicat Ministerul Apărării.

Duminică, 22 martie, era programată ultima etapă a manevrelor, care prevedea tiruri reale de artilerie, exerciții tactice „forță contra forță”, între o brigadă de apărare costieră și o brigadă de infanterie marină.

În același timp, au avut loc manevre militare și în zona Balticii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!