SanatateUltima Ora

Record de vindecati la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara

Timisoara se dovedeste locul in care coronavirusul se vindeca. Folosind schema doctului Virgil Musta, medicii au declarat insanatositi alti 14 oameni intr-o singura zi, vineri.

Astfel, s-a ajuns la nu mai putin de 36 de vindecati in spitalul de la Timisoara, anunta primarul Nicolae Robu.
Dintre acestia, 10 sunt din Timisoara si din judet, iar 26 din alte judete.
Toti cei care parasesc saloanele de la Victor Babes, dupa ce ultimele teste au iesit negative, conform procedurii, merg 14 zile in izolare acasa.

Cum de se intampla acest ‘fenomen’ al vindecarilor de COVID 19 pe banda rulanta la Timisoara?
Cu noi explicatii vine medicul Virgil Musta, unul dintre doctorii care ii trateaza pe cei cu coronavirus. La Timisoara se foloseste o alta schema de tratament decat in restul tarii, pentru ca astfel doctorii pot vedea ce efecte are fiecare varianta.

„Noi folosim o alta schema de tratament decat restul tarii, dar si conjunctura a fost favorabila, pentru ca pacientii pe care i-am tratat au fost pacienti tineri, fara comorbiditati, fara boli asociate, la care teoria spune ca evolutia bolii este buna. Schema pe care o dam noi este formata din o tableta cu 2 antivirale, care la 3-4 zile dupa administrare dau teste negative. Asteptam doua teste negative, dupa care ii externam„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

Doctorul specialist spune ca a ales acest tip de tratament bazandu-se pe o serie de studii care arata ca este, deocamdata, cel mai eficient.
„Sunt mai multe scheme testate, cu mai multe rezultate. Impreuna cu domnul profesor Streinu-Cercel am stabilit ca in centrul nostru sa se foloseasca o anumita schema. Sunt scheme care sunt studiate la ora actuala in lume. Nicio firma de medicamente nu are finalizat, la ora actuala, un studiu care sa spuna aceasta este eficienta unu. Sunt doar incercari, rezultate partiale, si ne-am ales unul din aceste studii. Ne-am ales acest medicament, il avem si putem sa il folosim, pe baza faptului ca in literatura exista studii pe acest medicament si sunt rezultate partiale favorabile si pe gandirea noastra medicala, care ne-a spus ca s-ar putea sa avem aceste rezultate favorabile„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!