International

Rusia își umflă mușchii: Kremlinul a trimis militari în Armenia, la frontiera cu Azerbaidjanul

Armata rusă a trimis trupe în două baze din sudul Armeniei, în apropierea frontierei cu Azerbaidjanul, oferind „garanţii suplimentare de securitate” după conflictul militar de anul trecut, informează agenţia Reuters, potrivit Mediafax.

Manevra oferă Moscovei spaţiu suplimentar într-o regiune în care a trimis trupe anul trecut pentru menţinerea păcii, în cadrul unui acord care a pus capăt războiului de şase săptămâni la finalul căruia armata azeră a obţinut câştiguri teritoriale semnificative împotriva forţelor etnicior armeni.

Rusia este unul dintre aliaţii Armeniei, o fostă republică sovietică. Moscova are deja o bază militară în nord-vestul Armeniei şi a trimis 2.000 de militari în Nagorno-Karabah, o enclavă din Azerbaidjan în care locuiesc etnici armeni.

„Două unităţi ale Bazei ruse 102 au fost construite în regiunea Syunik. Sunt garanţii suplimentare de securitate nu doar pentru regiunea Syunik, ci şi pentru Armenia”, a declarat premierul armean în exerciţiu, Nikol Paşinian, conform agenţiei Interfax.

Regiunea armeană Syunik este o zonă strategică, fiind situată în apropierea Azerbaidjanului, a exclavei azere Nahcivan şi a Iranului.

Medic endodont Dr. Reșit Ayla
Dr. Reșit Ayla – CLICK PE IMAGINE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!