Politica

Sociologul Mirel Palada, condamnat la închisoare cu suspendare

Sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la un an şi opt luni închisoare cu suspendare, după ce a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în urma unui control efectuat în trafic de poliţiştii Brigăzii Rutiere.

Iniţial, instanţa de fond – Judecătoria Sectorului 2 – îi aplicase lui Palada o pedeapsă de doi ani şi două luni închisoare cu suspendare, scăzută de Curtea de Apel Bucureşti la 1 an şi 8 luni.

Conform sentinţei, Mirel Palada va sta doi ani sub supraveghere, perioadă în care este obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii timp de 90 de zile la ADP Sector 2 sau Primăria Municipiului Bucureşti – Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, potrivit Agerpres.

Mirel Palada a fost trimis în judecată anul trecut pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, după ce, la data de 8 octombrie 2020, în jurul orei 23,30, a fost depistat în timp ce conducea un autovehicul pe Strada C.A. Rosetti din Bucureşti emanând halenă alcoolică.

El a fost condus atunci la sediul INML, unde a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mirela Palada mai are o condamnare penală la activ. În decembrie 2020, a primit 6 luni închisoare cu amânarea executării pedepsei, pentru că l-a lovit în 2017 pe fostul senator USR Mihai Goţiu în pauza unei emisiuni tv. Cei doi participau la dezbatere politică la postul B1 TV, iar în pauza de publicitate Mirel Palada l-a agresat fizic pe Mihai Goţiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!