International

Țara care nu a raportat niciun caz de COVID-19. „Mulţumită lui Dumnezeu, nu există coronavirus aici”

Există ţări care nu au raportat niciun caz de COVID-19. Este cazul Tadjikistanului, stat cu 8,9 milioane de locuitori, vecin cu China, în care de azi va începe fotbalul.

Sezonul de fotbal din Tadjikistan, una dintre puţinele ţări care nu a raportat niciun caz pozivit la virusul COVID-19, va debuta sâmbătă conform programării cu Supercupa Tadjikistanului, în care se înfruntă campioana Istiklol şi vicecampioana Khujand, scrie Agerpres.

Fotbalul a fost suspendat aproape pe întreg mapamondul din cauza pandemiei de coronavirus, dar activitatea continuă în campionate mai puţin interesante, precum în Belarus, Nicaragua şi Burundi.

”Ştim despre faptul că în aproape toate ţările campionatele au fost oprite din cauza pandemiei de coronavirus. Dar mulţumită lui Dumnezeu, nu există coronavirus în Tadjikistan şi noul sezon de fotbal va debuta în ţara noastră. Cred că lipsa publicului nu va afecta meciul”, a declarat Vitaliy Levchenko, antrenorul echipei Istiklol, care a câştigat în 2019 pentru a şasea oară la rând titlul.

Antrenorul echipei Khujand, sârbul Nikola Lazarevic, a cerut fanilor să aibă răbdare: ”Cel puţin aici va începe campionatul, iar în alte ţări fanii sunt complet privaţi de fotbal. Înţelegem situaţia din lume cu pandemia de coronavirus, dar noi susţinem deplin decizia federaţiei noastre”.

Tadjikistan, unde sportul naţional este gushtigiri, o formă de lupte tradiţionale, nu s-a calificat niciodată la turnele finale ale Cupei Mondiale sau Cupei Asiei, cea mai bună perfomanţă fiind titlul din Asian Challenge Cup, cucerit în 2006.

Niciun club tadjik nu a atins grupele Ligii Campionilor. În ianuarie, Istiklol a fost eliminată de Al-Ahli (Arabia Saudită) în play-off-ul competiţiei pentru regiunea vestică.

Meciurile din campionatul Tadjikistanului sunt transmite de Varzish TV, un canal public, şi de TFF Futbol, deţinut de federaţie.

Prima divizie cu 10 echipe la start va debuta duminică, cu trei meciuri, care se vor juca de asemenea fără spectatori. Un număr de 42 străini activează la cluburile din Tadjikistan, dintre care majoritatea provin din Uzbekistan (20) şi Ghana (10).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!