Tensiuni între evrei și palestinieni. SUA face apel la calm și colaborare

SUA face un apel către autoritățile evreiești și palestiniene, pentru a detensiona conflictele și pentru a nu evacua familiile de palestinieni.

Statele Unite au lansat vineri un apel la dezescaladarea tensiunilor în Ierusalim şi la evitarea evacuării familiilor palestiniene în beneficiul coloniştilor israelieni, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Suntem profund îngrijoraţi de creşterea tensiunilor în Ierusalim”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american, Jalina Porter. Ea a spus, de asemenea, că este îngrijorată de potenţialele evacuări ale familiilor palestiniene din cartierele Silwan şi Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est, dintre care multe locuiesc, desigur, în casele lor de generaţii.

Pe măsură ce intrăm într-o perioadă sensibilă, va fi crucial să promovăm o dezescaladare a tensiunilor şi să evităm o confruntare violentă, a insistat purtătoarea de cuvânt.

Am spus de nenumărate ori că este crucial să evităm măsurile unilaterale care pot exacerba tensiunile sau ne pot îndepărta şi mai mult de pace şi aceasta include evacuările, activităţile legate de clonii, a adăugat ea.

Cel puţin 14 palestinieni şi trei poliţişti israelieni au fost răniţi vineri în cursul unor rare confruntări pe Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est, pe fondul unor tensiuni sporite în Oraşul Sfânt. Potrivit Semilunii roşii palestiniene, 14 palestinieni au fost răniţi, majoritatea la ochi şi la cap, în mare parte de gloanţe din cauciuc trase de poliţişti israelieni.

Ciocnirile survin pe fondul tensiunilor accentuate în sectorul de est al Ierusalimului şi în Cisiordania, două teritorii palestiniene ocupate din 1967 de Israel, notează AFP.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!