International

Trupele ruse se regrupează în diferite părți ale liniei frontului și desfășoară ofensive în cinci zone

Trupele ruse se regrupează în diferite părți ale liniei frontului și desfășoară ofensive în cinci zone, a informat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei în briefingul său de dimineață, notează Kyivindpendent.

Eforturile principale ale Rusiei se concentrează pe desfășurarea ofensivelor în apropiere de Kupiansk din regiunea Harkov și Lyman, Bakhmut, Avdiivka și Novopavlivka din estul regiunii Donețk a Ucrainei, potrivit Statului Major.

Statul Major a mai spus că Rusia continuă să sufere pierderi majore și a înființat un alt spital militar în zona ocupată de ruși a Oblastului Herson din sudul Ucrainei.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat în timpul celui de-al 24-lea summit UE-Ucraina de la Kiev, pe 3 februarie, că Rusia va lansa în curând o ofensivă majoră în est și nord-est, vizând orașe precum Bakhmut și Lyman din regiunea Donețk.

Serviciul de informații ucrainean a avertizat, de asemenea, pe 2 februarie, că Rusia redistribuie grupuri de asalt și echipamente militare suplimentare pentru a captura Donbasul – compus din regiunile Donețk și Luhansk – până în martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!