Diverse

Un incendiu a izbucnit in curtea fabricii de ciment din Medgidia

Un incendiu a izbucnit, luni după amiază, in curtea fabricii de ciment din Medgidia, iar pompierii au anunţat că ard cauciucuri pe o suprafaţă de o mie de metri pătraţi, iar focul nu se poate extinde.

Incendiul a fost lichidat. Au ars un utilaj – tocător de cauciucuri, aproximativ 150 tone cauciucuri şi mase plastice pe o suprafaţă de 2.000 metri pătraţi şi au fost protejate alte 900 tone de cauciucuri”, a transmis ISU Constanţa.

La locul intervenţiei au rămas, pentru supravegherea zonei, o autospecială de stingere incendii de la Detaşamentul Medgidia şi o a doua, de la fabrica de ciment Romcim, societatea în incinta căreia a izbucnit incendiul.

Conform ISU „Dobrogea”, incendiul s-a manifestat cu două focare diferite.

„Se acţionează şi cu utilajele agentului economic prin acoperirea focarelor cu nisip/pământ, precum şi cu echipajele ISU prin răcirea zonei limitrofe”, a informat ISU în timpul intervenţiei.

Autorităţile au transmis un mesaj RO-ALERT în localităţile din apropiere – Cuza Vodă şi Castelu, din cauza degajărilor foarte mari de fum.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), la locul intervenţiei au fost alocate cinci maşini de stingere şi o ambulanţă SMURD

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în curtea fabricii de ciment din Medgidia, conform News.ro.

”Ard cauciucuri pe o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi, fără pericol de propagare”, au precizat pompierii.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!