Social

Unu din zece copii din România se duce flămând la culcare

În România, unu din zece copii nu are suficientă mâncare și se duce flămând la culcare, iar în 80% dintre gospodării, copiii și tinerii de toate vârstele, de la grădiniță la liceu, muncesc în casă, conform studiului realizat în acest an de World Vision România și citat de Digi 24.

O cincime dintre copiii de la sat consideră că nu sunt niciodată sau sunt doar uneori fericiți, arată concluziile raportului ”Bunăstarea copiilor din mediul rural în 2020”, lansat de Fundația World Vision România.

Unu din 14 copii afirmă că are o viață grea, iar un sfert dintre ei spun că nu sunt ajutați de nimeni când nu știu să-și facă tema pentru acasă. De asemenea, 8% dintre copii raportează că nu are cine să îi îngrijească atunci când sunt bolnavi.

Conform studiului, peste o treime din părinții chestionați recunosc că țipă sau strigă la copii, 11% îi îmbrâncesc sau îi zgâlțâie, iar 4% îi jignesc. Peste 30% dintre părinți consideră că pentru a-ți găsi de lucru este mai important să ai relații decât să termini o școală, conform aceluiași raport.

În peste un sfert din gospodării, copiii nu se spală pe mâini Raportul mai arată și că igiena personală rămâne deficitară în comunitățile cuprinse în cercetare. ”În peste un sfert dintre gospodării, copiii nu se spală pe mâini de fiecare dată după ce merg la toaletă. În 24% dintre gospodării, minorii nu obișnuiesc să se spele pe mâini înainte de fiecare masă. Spălatul pe dinți de două ori pe zi este o regulă în numai 52% dintre gospodării”, se arată în studiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!