Social

Va fi masca obligatorie pe plajă și în apă, de 1 Mai? Premierul evită un răspuns

Premierul Florin Cîțu a evitat să dea un răspuns la întrebarea dacă masca de protecție va fi obligatorie pe plajă și în apă în timpul minivacanței de Paște și 1 Mai.

„Cred că românii sunt responsabili, că vom avea anul acesta o sărbătoare a Paștelui și un weekend fără niciun fel de evenimente. De săptămâna viitoare revenim la normal, vom avea în București un maraton de vaccinare. Din punctul meu de vedere, singura soluție – și știu că tot discutăm despre asta. Dacă vrem să scăpăm de mască, trebuie să ne vaccinăm. Doar așa scăpăm de mască, nu există altă variantă, în acest moment”, a spus Cîțu.

El a amintit că există suficiente doze de vaccin pentru imunizarea tuturor românilor care doresc acest lucru.

În prezent, masca de protecție este obligatorie în România în toate spațiile publice, atât în interior, cât și în aer liber.

Premierul a mai spus că autoritățile doresc să redeschidă industria turismului la 1 iunie. Un comitet interministerial s-a reunit deja pentru a discuta soluții în acest sens, dar totul depinde și de ritmul campaniei de vaccinare. Șeful executivului a mai anunțat că în domeniul spectacolelor, vor fi organizate primele evenimente-pilot și în funcție de rezultatele acestora, se va lua o decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!