(VIDEO) Declarația UIMITOARE a lui Cătălin Drulă: pe o linie ferată a crescut numărul de călători la 600

Declarația UIMITOARE a lui Cătălin Drulă, vrând să fie și el în lumina reflectoarelor și, după ce a anunțat autostrăzi pentru România, acum se laudă cu numărul de călători care circulă zilnic cu trenul de la Otopeni la Gara de Nord, că crescut la 600, de la 200 în urmă cu două luni, în condiţiile în care traficul la Otopeni este de 10.000 de pasageri zilnic. Pentru Drulă, asta este o realizare. 600 de călători transportați de 72 de trenuri! Performanță, nu?

„Trenul spre aeroport are o frecvenţă de 40 de minute, costă 4 lei şi face 20 de minute de la Otopeni la Gara de Nord. Este confortabil şi rapid. A crescut numărul de călători, a ajuns la aproape 600 zilnic, la un trafic în Otopeni de 10.000 de pasageri zilnic. Nu e rău la 6% dar vrem să creştem această cifră prin promovare. Cred că oamenii încă nu ştiu. Cred că a existat o prăbuşire a traficului. Pe de altă parte, în vremuri de pandemie, te fereşti un pic de aglomeraţie, de mijloace de transport în comun”, a precizat Drulă la Digi24.

Acesta a menţionat că frecvenţa de circulaţie a trenurilor poate fi de două pe oră, fără investiţii majore, însă pentru o frecvenţă mai mare ar trebui o linie dublă. În prezent, linia ferată Otopeni – Gara de Nord este legată de Magistrala Urziceni, linie simplă.

„Dublarea cred că ar permite un tren la 20 de minute dar trebuie să vorbesc cu specialiştii. Deocamdată e un tren la 40 de minute dar timpul este extrem de rapid, în 20 de minute eşti în Gara de Nord. Preţul este imbatabil. Dacă distanţa inter-trenuri este de 40 de minute, timpul de aşteptare mediu este de 20 de minute. Cred că se poate mai bine. Am discutat cu CFR despre creşterea la 30 de minute de frecvenţă. O să putem pune în Mersul trenurilor de anul viitor. Întâi vreau să vedem această revenire de trafic. Acum o lună două erau undeva la 200 de călători pe zi. Această creştere la 600 în prezent pe cei trei operatori, CFR Călători şi doi operatori privaţi, este de bun augur şi sper să ajungem mai sus. Este o staţie imediat după aeroport, unde cred că se poate organiza un parc & ride. Invit Consiliul Judeţean Ilfov, primăria Otopeni, să se gândească la această soluţie. Mai opreşte şi la Parc Mogoşoaia, atracţie turistică, zece minute de la Parc Mogoşoaia până la Gara de Nord. Nu baţi cu nimic termenul ăsta. În maşină stai o oră”, a precizat ministrul Transporturilor.

Circulaţia trenurilor pe linia de cale ferată între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” Bucureşti a început la 13 decembrie 2020.

Potrivit unui comunica al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA din 9 decembrie 2020, legătura directă între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti este asigurată pe relaţia Bucureşti Nord – Mogoşoaia – Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” Bucureşti (şi retur) de 72 de trenuri (36 de perechi), care aparţin SNTFC CFR Călători, Regio Călători şi Transferoviar Călători.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!