Politica

Stolojan este nemulțumit de Guvernul condus de Cîțu: ”România se împrumută deja peste măsură”

Stolojan este nemulțumit de Guvernul condus de Cîțu. Invitat telefonic la emisiunea Decisiv, la Antena 3, Theodor Stolojan a vorbit despre capacitatea României de a reuși să susțină o creștere a alocațiilor începând cu 1 iulie 2021:

„La ora actuală, din câte am înțeles, nu a fost prevăzută în buget această creștere de la 1 iulie. Este datoria coaliției să analizeze această problemă, să vadă execuția bugetului la 6 luni și să ia o decizie. Trebuie întreruptă această practică a politicienilor români care nu țin seama de nicio realitate economică. Ceea ce Guvernul și-a propus prin acest PNRR este să stabilească un mod economic de mișcare a tuturor drepturilor sociale în funcție de capacitatea economiei.

România se împrumută deja peste măsură. Țara produce, dar nu reușim să colectăm impozitele la nivelul a ceea ce producem și, în același timp, am adoptat un mode economic bazat pe impozite și taxe mici, comparativ cu țările cu care ne comparăm și vrem să fim ca ele. Nu putem propune și adopta în veselie dublare, creștere cu 40% când economia a fost în recesiune, anul trecut. Ne-am revenit la nivelul din 2019. Nu am sărit peste 2019“, a precizat Theodor Stolojan.

Alocații crescute în mai multe etape
În septembrie 2020, Guvernul a adoptat OUG 123/2020 ce prevedea o dublare a alocaţiilor de la acea dată, majorare care se va face în cinci etape. Primele două, din august 2020 şi ianuarie 2021, au fost deja respectate, celelalte trei fiind prevăzute pentru iulie 2021, ianuarie 2022, și iulie 2022, scrie avocat.net.

În prezent, după mărirea din ianuarie 2021, alocaţiile au o valoare de 427 lei, pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani şi pentru copiii cu handicap până la 18 ani, şi de 214 lei, pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani.

Citește și: Guvernul NU va mării creşterea alocaţiilor de la 1 iulie. Stimularea natalității nu este o prioritate

Gabriela Firea e revoltată că nu cresc alocațiile
Senatorul PSD Gabriela Firea susține că Guvernul a decis înghețarea alocațiilor copiilor, iar prin această decizie va fi anulată și creșterea în trepte a alocațiilor, hotărâre de Guvern luată anterior. Firea a reamintit și despre faptul că tot Guvernul a anulat și decizia de dublare a alocațiilor, luată anterior de Parlament.

„Nu le pasă de copii! Nu le pasă de familiile din România! Parlamentul a decis dublarea alocațiilor copiilor! Guvernul de dreapta a anulat dublarea și a decis doar creșterea în trepte a alocațiilor copiilor, până la dublare. Acum, Guvernul împotriva oamenilor își încalcă până și decizia privind creșterea în trepte și îngheață alocațiile copiilor! O rușine! Cei de la putere nu sunt în stare să respecte nici măcar ce decid ei!”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!