(VIDEO) Orban îi dă peste nas lui Cîţu: Rectificarea bugetară va trebui realizată cu acordul PNL

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat vineri seara că rectificarea bugetară va trebui realizată cu acordul PNL şi al coaliţiei.

Întrebat dacă rectificarea trebuie făcută de către premierul Florin Cîţu, care deţine interimatul la Finanţe, sau de către viitorul ministru, Orban a replicat că aceasta trebuie realizată cu acordul conducerii PNL şi al coaliţiei.

„Rectificarea oricum trebuie făcută cu acordul PNL şi al conducerii PNL. De asemenea, cu acordul coaliţiei. Rectificarea, ca şi legea bugetului de stat, se dezbat atât în partid, cât şi în coaliţie şi vor fi rodul deciziilor luate până la urmă în coaliţie”, a arătat liderul liberalilor, într-o declaraţie acordată presei.

Totodată, Orban a declarat că rectificarea bugetară este necesară pentru a răspunde evoluţiilor din primele şapte luni ale anului.

„După primele şase luni, conform legii responsabilităţii fiscal-bugetare, Ministerul Finanţelor trebuie să pregătească raportul privind situaţia economică şi bugetară care fundamentează rectificarea bugetară. Aşteptăm pregătirea acestui raport, în conformitate cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare, şi în funcţie de aceasta, evident, se va opera o rectificare bugetară”, a spus preşedintele PNL.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!