Sanatate

107 oameni sunt infectați cu SARS-CoV-2 după ce au participat la o slujbă religioasă în Germania

Cel puțin 107 oameni au fost confirmați pozitiv la testele pentru coronavirus după ce au participat la un serviciu religios la o biserică baptistă din Frankfurt, a anunțat duminică ministrul sănătății din landul Hessa, Kai Klose.

Noul bilanț vine după ce cu o zi înainte autoritățile anunțaseră că au confirmate cel puțin 40 de cazuri. Majoritatea erau asimptomatici. Un reprezentant al comunității baptiste a declarat că șase persoane sunt tratate în spital.

Toți acești cetățeni locuiesc în Frankfurt, dar și în alte regiuni învecinate. Slujba la care au participat a avut loc la 10 mai. Unul dintre oficialii bisericii a spus că nu poate ști sigur câte persoane au fost prezente, dar a garantat că toate măsurile de protecție au fost respectate.

Speriate de acest focar, autoritățile au anulat serviciul religios musulman care era programat pentru duminică, cu ocazia Ramadanului, pe stadionul din orașul Hanau.

Tot în Frankfurt, un nou focar de COVID-19 a izbucnit la un centru pentru refugiați. 70 de oameni s-au îmbolnăvit, dar nimeni nu a avut nevoie de spitalizare.

Iar în nordul Germaniei, lângă granița cu Olanda, 18 persoane s-au îmbolnăvit după petrecerea de redeschidere a unui restaurant local. Autoritățile spun că acolo nu s-au respectat măsurile de siguranță.

Numărul total al cazurilor de coronavirus depistate în Germania până acum se ridică la peste 180.000, din care mai mult de 8.300 de persoane au murit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!