China îl felicită pe Joe Biden pentru victorie: Respectăm alegerea poporului american

China l-a felicitat vineri pe președintele ales al SUA, Joe Biden, pentru victoria sa împotriva lui Donald Trump, la mai bine de o săptămână de la votul prezidențial. „Respectăm alegerea poporului american”, au transmis oficialii de la Beijing, potrivit Associated Press.

„Respectăm alegerea poporului american. Îi felicităm pe Joe Biden şi pe Kamala Harris” a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Wang Wenbin, într-un briefing de presă

Trump a refuzat până acum să accepte înfrângerea, dar numeroși lideri mondiali, inclusiv cancelarul german Angela Merkel, l-au felicitat deja pe Biden pentru victorie.

Printre statele care nu i-au transmis încă felicitări lui Biden se numără Rusia, Mexic și Brazilia, care așteaptă ca voturile să fie confirmate de Colegiul Electoral luna viitoare.

„Credem că este corect să așteptăm să se anunțe rezultatele oficiale ale alegerilor”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Joe Biden a câștigat alegerile din Arizona, unul dintre statele care încă nu a încheiat numărarea voturilor de la alegerile din 3 noiembrie, prognozează CNN și institutul Edison Research, pe baza ultimelor rezultate anunțate.

Aceasta ar însemna că fostul vicepreședinte mai obține 11 voturi electorale, distanțându-se și mai mult de actualul președinte Donald Trump. El ajunge la un scor de 290 de voturi electorale, în condițiile în care pentru a câștiga scrutinul erau necesare 270 de voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!