Politica

Cîțu a cerut în BPN PNL anularea rezoluțiilor anti-PSD/USR. Ciuma roșie a disparut, acum sunt responsabile

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit, marţi, la Parlament, pentru stabilirea mandatului de negociere în vederea formării viitorului Guvern.

Liderul PNL, Florin Cîțu, a propus în ședință ca partidul să anuleze rezoluțiile anti-PSD și anti-USR, spun surse liberale. Liberalii au în prezent o rezoluție în care se interzice orice colaborare cu PSD, precum și o rezoluție care spune că USR nu mai poate fi un partener de dialog dacă votează o moțiune de cenzură împotriva guvernului PNL.

Acum liberalii vor să facă Guvern fie cu USR, fie cu PSD

Prim-vicepreședintele PNL, Gheorghe Flutur, le-a spus colegilor săi din conducerea partidului, marți, la ședința din Parlament pe tema formării viitorului Guvern, că liberalii trebuie „să aleagă răul cel mai mic”, spun surse din partid. PNL vrea să intre la guvernare cu PSD sau cu USR.

– Rareș Bogdan: „PNRR este o prioritate. PNL a ales o conducere. Să vedem ce putem să dăm cetățeanului român de aici. Nu s-a discutat cu PSD de ministere și portofolii. Trebuie să rămânem la guvernare”

-Alina Gorghiu, către Motreanu: „Avem un stil fantastic să ne devorăm liderii”

– Gheorghe Flutur: „Trebuie să ieșim cu un mesaj unitar, apelul meu e să fim uniți. Înțeleg că vrem să rămânem la guvernare, vrem și premierul. Trebuie să vedem care e răul cel mai mic. Dacă ieșim de aici uniți, vom da forță echipei. Trebuie să avem o comunicare zilnică cu Klaus Iohannis”

Filialele PNL din Alba, Sibiu și Cluj ar vrea Guvern cu PSD, în timp ce Bucureștiul, Dâmbovița, Satu Mare, Teleorman, Bihor, Giurgiu ar vrea cu USR, mai spun sursele citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!