Politica

Ecologiștii cer amânarea alegerilor până în martie anul viitor

Cătălin Ivan, Șerban Nicolae și Bogdan Stanoevici, candidați ai Partidului Ecologist Român la parlamentare, cer amânarea alegerilor până în primăvara anului viitor, din cauza numărului ridicat de infectări cu noul coronavirus.

„Data de 6 decembrie este o dată care face din aceste alegeri să fie neconstituţionale din toate punctele de vedere. Pe de o parte, încalcă dreptul nostru ca cetăţeni de a candida şi de a fi aleşi. Este imposibil de participat într-o campanie electorală într-o perioadă de pandemie. (…) Din punctul nostru de vedere, este obligatorie amânarea alegerilor pentru primăvara anului următor. (…) Organizarea alegerilor pe 6 decembrie înseamnă crimă cu premeditare, este o asumare pe care nimeni într-o democraţie, nimeni într-un stat de drept normal n-ar trebui să o poată face. De asemenea, Guvernul actual, dar mai ales Parlamentul României, pentru că acolo există o complicitate între partidele parlamentare, se fac vinovaţi de zădărnicirea combaterii pandemiei”, a declarat Cătălin Ivan.

Senatorul Șerban Nicolae motivizează că organizarea alegerilor oricând înainte de 20 martie este constituională, și reprezintă alegeri la termen.

„Potrivit Constituţiei, organizarea alegerilor parlamentare oricând înainte de 20 martie 2021 reprezintă alegeri la termen, nu reprezintă amânare, nu reprezintă prelungirea mandatelor actualilor parlamentari. În aceste condiţii, partidele parlamentare, împreună cu preşedintele României şi cu Guvernul au obligaţia faţă de români să pună pe primul plan viaţa şi sănătatea oamenilor, nu interesele lor de a ajunge în Parlament, astfel încât data alegerilor să fie stabilită la începutul anului 2021. (…) Eu pot să înţeleg că Orban şi o parte dintre miniştrii care nu sunt parlamentari ar vrea să aibă alegeri mâine dacă se poate sau diseară, numai să se vadă mai repede în Parlament. (…) Dar asta nu cu preţul vieţii românilor. „, a precizat Șerban Nicolae, care a arătat că sistemul de sănătate din România este suprasaturat și nu mai face față noilor cazuri.

Bogdan Stanoevici, fost ministru al Românilor de Pretutindeni, consider că la rândul său că alegerile trebuie amânate, și a acuzat faptul că în actualul Parlament nu mai există nici Putere, nici Opoziție.

„Ne aflăm în paradoxul unui Parlament în care nu ştim cine are puterea şi cine face parte din opoziţie, pentru că, de fapt, nu există opoziţie, ci o înţelegere între cei care decid soarta românilor. Şi această înţelegere este, din păcate, împotriva românilor„, a spus Stanoevici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!