International

Hamas anunță APOCALIPSA: Urmează să atace Israelul cu o ploaie de rachete simultan. SUA se implică

Mişcarea islamistă Hamas, la putere în Gaza, a anunţat miercuri că va lansa 130 de rachete către teritoriul israelian ca ripostă la atacurile Statului evreu care au provocat uciderea comandanţilor grupării militare şi au distrus al alt imobil în enclava palestiniană, scrie AFP.

Aripa militară a Hamas a lansat rachete către trei oraşe din Israel (Ashkelon, Netivot, Sderot) „ca răspuns” la raidul asupra Al-Shorouk şi la moartea unui grup de comandanţi”, a indicat organizaţia în comunicat, potrivit news.ro.

Citește și: România face APEL LA CALM în scandalul dintre Israel și Hamas: Task Force de urgență convocat de București

Sirene de alarmă s-au auzit în metropola Tel Aviv, a constatat o jurnalistă AFP.

Serviciile israeliene afirmă că au ucis în total zece responsabili Hamas dar şi executivi ai Jihadului islamic, a doua grupare islamistă armată din Fâşia Gaza, în raiduri de luni seara.

Pentru armată, atacurile asupra Gaza se vor o ripostă cu „peste 1.000 de rachete” lansate de diferite grupări armate către Statul evreu de luni.

Citește și: Rusia și Turcia se bagă în scandalul Hamas – Israel. Erdogan: similitudinea pozițiilor Turciei și Rusiei

Hamas a lansat o primă salvă de rachete către Israel în semn de „solidaritate” cu mai mult de 900 de palestinieni răniţi în confruntări cu Poliţia israeliană în Ierusalimul de Est ocupat.

Un soldat israelian a murit în incendii antitanc ale mişcării Hamas, a anunţat armata.

Cu puţin timp înainte de această ultimă salvă de rachete, un edificiu de zece etaje – 14 potrivit armatei – situat în oraşul Gaza a fost pulverizat de atacurile israeliene, a constatat o jurnalistă a AFP.

Citește și: SUA și Marea Britanie au luat apărarea Israelului după lansările de rachete

Turnul Al-Shorouk, în care se află postul de televiziune palestinian Al-Aqsa, este al treilea edificiu ridicat în Fâşia Gaza care este distrus de luni seară când a escaladat militar situaţia între Israel şi mişcarea islamistă Hamas.

Hamas a lansat marţi seară un prim atac cu proiectile către Tel-Aviv, după distrugerea completă a unui imobil cu zece etaje în centrul oraşului Gaza, în care îşi aveau birourile lideri ai mişcării.

Raportând în noaptea distrugerii unui al doilea imobil, care adăpostea spaţiile unei televiziuni locale, locuinţe şi magazine la nouă etaje, Hamas a lansat o nouă salvă.

Citește și: RĂZBOI TOTAL ÎN PALESTINA. Benjamin Netanyahu: ”Ne vom intensifica şi mai mult puterea atacurilor”

Armata israeliană a confirmat că a ţintit clădiri în centrul Gaza, indicând faptul că au fost folosite de Hamas pentru activităţile sale.

Aceste noi violenţe, cele mai intense de şapte ani, au provocat moartea a cel puţin 62 de oameni de ambele părţi – 56 în Gaza, printre care 14 copii, şi şase în Israel.

SUA TRIMITE UN EMISAR SĂ APLANEZE CONFLICTUL
Secretarul american de stat Antony Blinken a anunțat că un emisar american va merge să se întâlnească cu lideri israelieni și palestinieni, pentru a căuta o cale calmare a tensiunilor dintre cele două părți, soldate cu zeci de morți și sute de răniți.

Hady Amr, adjunctul secretarului de stat responsabil cu afacerile israeliene și palestiniene, va încerca să obțină „o descreștere a violenței”, a spus Blinken, potrivit AFP.

Anunțul vine după ce SUA au cerut Israelului şi palestinienilor să evite morțile „regretabile” în rândul civililor.

„Toate părţile trebuie să reducă tensiunile, trebuie să aplice măsuri practice pentru calmarea situaţiei”, a spus Blinken, potrivit Mediafax.

El a condamnat atacurile cu rachete lansate de organizaţii islamiste din Fâşia Gaza.

„Atacurile cu rachetă trebuie să înceteze imediat. Dar este imperativ ca toate părţile să ia măsuri pentru evitarea escaladării crizei”, a adăugat el.

Grupurile fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat sute de rachete spre teritoriul Israelului, în contextul violenţelor dintre israelieni şi palestinieni produse în centrul vechi al oraşului Ierusalim. Pe de altă parte, lovituri aeriene ale Israelului au vizat poziții ale Hamas, din Gaza.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!