SUA și Marea Britanie au luat apărarea Israelului după lansările de rachete

Statele Unite au condamnat luni „cât mai ferm posibil tirurile cu rachete ale Hamas” împotriva Israelului, denunţând o „escaladare inacceptabilă” şi lansând tuturor părţilor un apel la „calm” şi la „dezescaladarea tensiunilor”.

„Recunoaştem dreptul legitim al Israelului de a se apăra, de a-şi apăra poporul şi teritoriul”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, în timp ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis să răspundă „cu forţă”, transmite Agerpres.

Citește și: Zeci de palestinieni morți după ce Israelul a răspuns la rachetele lansate din Gaza

„Obiectivul nostru pe termen scurt este dezescaladarea”, a declarat Ned Price presei. „Mai pe larg, suntem profund preocupaţi de situaţia din Israel, Cisiordania şi Fâşia Gaza, în special de confruntările violente din Ierusalim”, a adăugat el, salutând „măsurile luate de guvernul israelian în ultimele zile pentru a evita provocările”.

Și britanicii au reacționat dur după situația periculoasă de pe 10 mai

La rândul său, ministrul de externe britanic, Dominic Raab, a condamnat luni atacurile cu rachete ale mişcării Hamas împotriva Israelului, cerând o „dezescaladare imediată din partea tuturor părţilor”. „Regatul Unit condamnă atacurile cu rachete asupra Ierusalimului şi a unor obiective din Israel. Violenţa actuală din Ierusalim şi Gaza trebuie să înceteze”, a spus ministrul britanic într-un mesaj postat pe Twitter. „Avem nevoie de o dezescaladare imediată şi să nu mai fie vizate populaţiile civile”, a indicat el.

Citește și: (VIDEO) ALERTĂ. A reizbucnit conflictul israelo-palestinian: Zeci de rachete au fost lansate spre Israel

Situaţia din Cisiordania şi Ierusalimul de Est a fost tensionată de la începutul Ramadanului, luna sfântă de post şi rugăciune a musulmanilor. Numeroşi palestinieni sunt furioşi întrucât poliţia israeliană a restricţionat accesul în unele zone din Oraşul Vechi.

Există temeri că violenţele s-ar putea intensifica luni, când Israelul celebrează Ziua Ierusalimului, care marchează cucerirea jumătăţii de est a oraşului în timpul Războiului de Şase Zile din 1967.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!