Social

Ionuț Rusu: PSD ne mutilează orașul și ne fură viitorul

Ionuț Rusu este managerul Stargate, compania de crewing care operează cu succes de 16 ani în municipiul Constanța. Vă redăm integral mai jos, declarația pe care a făcut-o pe pagina lui de socializare.

”Trecut-au anii..
Vă invit la un exercițiu de imaginație.. unde am fi fost dacă timp de 20 de ani nu am fi fost căpușați de cuplul Mazăre-Făgădău?!
20 de ani reprezintă aproape un sfert din viața unui om. Exact anul acesta se vor împlini 20 de ani de când, în fruntea orașului, s-au instalat jaful și nepăsarea.

Când Mazăre venea la conducerea Primăriei Constanța, eram doar un tânăr care încerca să își construiască o viață, un tânăr care dorea să înfrunte marea, să se ghideze după far și după stele, astfel încât să poată duce în siguranță nava la țărm.

În acești 20 de ani, mulți dintre noi ne-am schimbat, am crescut, ne-am maturizat. Tinerii care eram altădată, astăzi suntem părinți, iar cei care erau de vârsta noastră în 2000, astăzi sunt poate bunici, iar nepoții lor, studenți. Sunt 20 de ani în care cu toții am evoluat, mai puțin orașul nostru, care a fost ținut pe loc de camarila Mazăre-Făgădău.

Dacă mă gândesc cum au trecut acești ultimi 20 de ani, pot spune că am multe bucurii, realizări și lecții învățate. În același timp, simt că orașul nostru a rămas străin, blocat și departe de locuitorii săi.

Din acest motiv, lansez o provocare pentru voi: Cum ar fi arătat Constanța astăzi, dacă 20 de ani nu ar fi fost administrată de Mazăre și Făgădău?

Constanța ar fi putut să se dezvolte fantastic dacă ar fi fost viziune și dorință. Dar administrația Mazăre-Făgădău și toată camarila PSD au girat jaful și distrugerea unui oraș. De-a lungul anilor, am asistat la fel de fel de PUZ-uri în baza cărora s-a construit la limita legalității.

Constanța nu are un Plan Urbanistic General. După aproape 5 ani de mandat, în care nu s-a făcut absolut nimic pentru a elabora acest plan, vital pentru dezvoltarea sustenabilă a unui oraș, la începutul acestui an administația locală se lăuda că se intră în linie dreaptă pentru elaborarea unui PUG nou care să îl actualizeze pe cel – ATENȚIE – din anul 1999, care a fost prelungit în mod total eronat.

Cum e posibil sa ne bazăm pe un document cu o vechime de mai bine de 2 decenii să fie busolă pentru a seta strategia de dezvoltare în anul 2020?
Aici nu mai e vorba doar de delăsarea autorităților, ci e vorba de rea intenție, pentru că astfel de portițe găunoase permit monstruozități urbanistice precum blocuri pe plajă.

Aceste practici trebuie să înceteze pentru binele nostru, al tuturor constănțenilor, pentru că ne pierdem orașul PUZ cu PUZ.” a scris Ionuț Rusu pe facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!