International

Ministrul educaţiei din Estonia a demisionat după ce s-a aflat că a folosit maşina de serviciu în scopurile personale

Ministrul educaţiei din Estonia, Mailis Reps, şi-a dat demisia vineri, după ce informaţiile apărute în presă au arătat că a folosit o maşină şi un şofer puşi la dispoziţie de stat pentru a-şi duce copiii la şcoală, transmite Agerpres.

Potrivit tabloidului Ohtuleht, un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii ministrului Mailis Reps.

„Am fost supusă unei presiuni puternice pentru a concilia rolul de ministru şi cel de mamă. Recunosc că am făcut greşeli şi îmi cer scuze pentru ele”, a scris Mailis Reps, pe Facebook.

După ce aceste fapte au devenit publice, ministrul în vârstă de 45 de ani – mamă a șase copii – a recunoscut că a folosit recent maşina de serviciu în scopuri private de mai multe ori. Dar în pofida dezvăluirilor şi a presiunilor generate de ştire, ea a dorit iniţial să rămână în funcţia de ministru. Premierul Juri Ratas, care i-a luat apărarea, a declarat că a acceptat „cu regret” demisia colegei sale de partid.

Deţinătoarea portofoliului educaţiei este al treilea membru al guvernului care şi-a părăsit funcţia luna aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!