PoliticaUltima Ora

Senatorii au adoptat legea 5G, ea merge spre promulgare la șeful statului

Senatorii au adoptat legea 5G, luni, în plenul Senatului, având numărul necesar de voturi. Față de 69 de voturi necesare, proiectul de lege a primit la votul electronic 87 de voturi pentru, 12 voturi contra si 1 abtinere și urmează și votul prin telefon.

Senatorii AUR au cerut amânarea votului.

Senatul este for decizional în acest caz, astfel că lege merge spre promulgare la șeful statului.

Proiectul de lege iniţiat de Guvern prevede măsurile referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.

Legea are drept scop adoptarea unor măsuri referitoare la autorizarea producătorilor de tehnologii, echipamente şi programe software utilizate în cadrul infrastructurilor informatice şi de comunicaţii de interes naţional, precum şi în reţelele de comunicaţii electronice prin intermediul cărora se asigură servicii de comunicaţii electronice de tip 5G – reţele 5G, în vederea prevenirii, contractării şi eliminării riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale şi apărării ţării.

Preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a spus că „proiectul este o soluţie la ameninţările şi vulnerabilităţile la adresa securităţii naţionale pe partea de comunicaţii”.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!