Talibanii au făcut ravagii în armata Afganistanului. Sute de morți și răniți în tabăra armatei afgane

Talibanii au făcut ravagii în armata Afganistanului. Cel puțin 150 de militari din armata Afganistanului au fost uciși sau răniți în ultimele 24 de ore în timpul luptelor cu talibanii, au spus înalți oficiali guvernamentali citați de Reuters.

În 26 din cele 34 de provincii ale țării, confruntările armate se întețesc. Numărul victimelor este „șocant de mare”, potrivit surselor citate.

Guvernul afgan spune că luptele s-au intensificat pe măsură ce Statele Unite își retrag trupele.

Talibanii au capturat luni districtul Shahrak si vestul provinciei Ghor, forțând trupele afgane să se retragă la finalul unei lupte cu armament greu, spun oficiali locali.

Duminică, talibanii au atacat districtul Qaisar din proncia Faryab, omorând și rănind zeci de militari afgani, spun oficiali din poliție.

Trupele guvernamentale au lansat o operațiune de recuperare a teritoriilor pierdute în apropiere de capitala Kabul.

„În ultimele 24 de ore s-au înregistrat, din nefericire, 157 de victime” în rândul trupelor afgane, a spus un oficial.

Violenţele s-au intensificat în Afganistan în contextul retragerii trupelor americane şi ale NATO din această ţară până la data de 11 septembrie. Aproape 1.800 de civili afgani au fost ucişi sau răniţi în primele trei luni ale anului în ciocnirile dintre forţele guvernamentale şi talibani, în ciuda eforturilor de pace, a indicat ONU luna trecută.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Ziarul Autentic pe Facebook printr-un Like mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!