Social

Substanță interzisă. Dezinfecția din Craiova a fost oprită

Dezinfecția scărilor de bloc din Craiova, demarată în data de 31 martie, a fost suspendată, vineri, după ce inspectorul-șef din cadrul Serviciului Control al Direcției de Sănătate Publică Dolj a interzis folosirea produsului biocid Aldezin, utilizat de către cei de la Salubritate Craiova. Culmea este că cei care au avizat utilizarea acestei soluții sunt tot reprezentanții DSP Dolj.

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de către reprezentanții Salubrității Craiova, operatorul a și fost sancționat cu o amendă între 5.000-10.000 lei pentru nerespectarea domeniului de utilizare și ariei de aplicare a substanței.

„Precizăm faptul că, anterior demarării procesului de dezinfecție a spațiilor comune din condominii, SC Salubritate Craiova SRL, în calitate de operator autorizat pentru prestarea serviciului de dezinfecție în municipiul Craiova, a solicitat în scris acordul Direcției de Sănătate Publică Dolj pentru utilizarea acestui produs, acord pe care l-a primit în data de 25.03.2020 prin adresa cu numărul 5649/25.03.2020. De altfel, în baza acestui răspuns, operatorul a procedat la achiziția produsului, singurul disponibil identificat pe piață”, se arată în comunicatul de presă al Salubrității Craiovei.

Prin urmare, Salubritate Craiova SRL a fost sancționată contravențional în data de 3 aprilie de către aceeași instituție care și-a dat acordul pentru utilizarea produsului în data de 25 martie 2020.

Până la suspendarea activității, echipajele societății au efectuat dezinfecția într-un număr de aproape 500 de scări de bloc din municipiul Craiova, situate în zona centrală și în cartierul Craiovița Nouă.

În timpul intervenției, lucrătorii au constatat că, în cazul unor asociații din Craiovița Nouă, dezinfecția avusese deja loc și fusese executată de către operatori privați care au folosit produsul Aldezin.

„Menționăm că Aldezin, biocid cu efect bactericid, fungicid și virulicid, cu aviz valabil până în anul 2024, a fost utilizat în această perioadă pentru dezinfecția scărilor de bloc în mai multe unități administrativ-teritoriale din țară, printre care se numără București (în sectorul 2). Aldezin este un produs comercializat și utilizat, sub alte denumiri, și în țări din Uniunea Europeană. Având în vedere dificultățile întâmpinate în achiziția de dezinfectanți autorizați conformi, pe fondul lipsei stocurilor la toți furnizorii contactați, SC Salubritate Craiova SRL nu poate estima în prezent data la care poate fi reluată operațiunea de dezinfecție a scărilor de bloc din municipiu”, mai spun reprezentanții Salubrității Craiovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!