Politica

(SURSE) Iohannis i-a chemat pe liberali la Vila Lac să le întindă o cursă celor de la PSD

Premierul desemnat Nicolae Ciucă şi membrii conducerii PNL se vor întâlni, astăzi, la ora 20.00, la Vila Lac, cu preşedintele Klas Iohannis, pentru concluziile negocierilor formării Guvernului, au declarat surse liberale pentru News.ro.

Sâmbătă, premierul desemnat trebuie să vină în Parlament cu programul de guvernare şi cu lista Guvernului.

Nicolae Ciucă a avut la dispoziţie 10 zile pentru a strânge o majoritate în Parlament, care să îi voteze Guvernul, el având discuţii atât cu USR cât şi cu PSD.

Liberalii spun că mandatul a rămas acelaşi, un guvern minoritar, PNL-UDMR, care trebuie să fie susţinut de parlamentarii de la toate partidele în Parlament, pentru că PNL deja a făcut o concesie renunţând la varianta Florin Cîţu premier.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a transmis chiar şi un apel de armistiţiu politic către toate partidele din Parlament, fără vreun succes.

USR vrea refacerea coaliţiei de guvernare, cu aceeaşi structură a Guvernului dar cu condiţii clare privind relaţia dintre parteneri, în timp ce PSD a anunţat, astăzi, prin vocea lui Marcel Ciolacu, că românii încep să îşi piardă răbdarea şi este nevoie să se ajungă la o soluţie.

Ciolacu a spus că PSD nu este împotriva unui guvern de tehnocraţi, cu mandat limitat, până la primăvară.

PNL pregăteşte guvernul minoritar cu UDMR, căruia i-ar ceda Ministerul Fondurilor Europene

LIberalii pregătesc un Cabinet minoritar, cu miniştri doar de la PNL şi UDMR şi ar da Ministerul Fondurilor Europene UDMR-ului, la solicitarea acestui partid.

Pe lângă actualii miniştri, Raluca Turcan, Virgil Popescu, Sorin Cîmpeanu, Bogdan Aurescu şi Lucian Bode, la ministerul Agriculturii ar putea fi propus Daniel Constantin. În Guvern mai sunt vehiculate nume precum Nicoleta Pauliuc( Apărare), Iulia Scîntei şi Cătălin Predoiu (Justiţie), Cristian Buşoi şi Robert Sighiartău (Transporturi).

Calculele din Parlament arată că PNL şi UDMR, împreună cu minorităţile, strâng împreună doar 178 de voturi, pentru învestirea Guvernului fiind necesare 234 de voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!