PoliticaUltima Ora

(SURSE) Președintele Klaus Iohannis dorește ca PNL și PSD să Guverneze împreună

PSD și PNL sunt aproape de o înțelegere pentru a guverna împreună. Deși respinsă de o mare parte din conducerea PNL, această alianță este dorită de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit unor surse politice, următoarea întâlnire dintre PSD și PNL ar urma să aibă loc luni seara, la Parlament. Întâlnirea ar veni după ședința BPN al PNL, unde ar trebui să se decidă dacă se merge pe varianta unei alianțe cu PSD sau a unei alianțe cu USR.

Conform surselor politice, Marcel Ciolacu nu își dorește funcția de prim-ministru, deși această variantă a fost vehiculată în ultimele 24 de ore. Liderul PSD ar dori să preia conducerea Camerei Deputaților, iar funcția de prim-ministru să fie preluată de Nicolae Ciucă.

Președintele PNL, Florin Cîțu, ar putea rămâne și el în afara guvernului. Deși inițial se vorbea despre premier PSD și Cîțu ministru de finanțe și vicepremier, liderul PNL ar putea ajunge președinte al Senatului.

Toate aceste scenarii depind însă de decizia din interiorul PNL, unde lucrurile nu sunt deloc liniștite. Deși există mulți „grei” ai partidului, cum ar fi Boc sau Flutur, care doresc să meargă alături de PSD, există și mulți oameni din jurul lui Cîțu care se opun acestei mutări care părea de neînchipuit până recent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!