Social

Fildis Reșit, Președintele Tătarilor din România: Comunicat

Uniunea Culturală a Tătarilor din România a dat un comunicat priviind starea etniei tătare. Vă redăm mai jos integral acest comunicat

1. Fildis Reșit, președintele Uniunii Culturale a Tătarilor din Romania (UCTR), izolat la domiciliu pentru o perioada de 14 zile, fiind suspectat de infecție cu coronavirus după contactul direct cu senatorul Vergil Chițac, o echipa a Directiei de Sanatate Publica (DSP) a venit la locuinta sa, și i-a luat probe pentru COVID-19, iar rezultatul a fost NEGATIV, după această perioadă, s-a eliberat un certificat. De asemenea conform informațiilor de la DSP, nici o femeie care a participat la evenimentul din data de 8 martie nu este infectată sau a prezentat simptome.

2. Uniunea Culturală a Tătarilor din România (UCTR), va amâna alegerile la nivel central cât și în cele 85 de filiale ale organizației cel puțin până în luna iulie a.c. Criza epidemiei de coronavirus ar face imposibilă desfășurarea alegerilor în luna aprilie a.c., iar momentan nu se știe pe ce durată se va întinde prezența virusului în România. Prioritatea numărul unu pentru UCTR, este sănătatea fiecăruia, sănătatea populației, și încetinirea răspândirii coronavirusului. Există o certitudine că și alegerile locale vor fi amânate până în luna septembrie – octombrie, se lucrează la un proiect de lege în acest sens iar în două săptămâni se va vota în ambele Camere ale Parlamentului.

3. Ne delimităm clar, de faptul ca am avea parteneriate sau întelegeri cu alte organizații sau foste organizații de profil, asta nu înseamnă că nu avem membri susținători din rândul acestor formațiuni (exclus cele cu dosar penal sau urmăriți penal). UCTR, încearcă să coaguleze toți etnicii tătari care pot și își doresc să contribuie la conservarea și promovarea identității tătarilor în România și în lume. Avem promisiuni că de la jumătatea anului vom fi bugetați și vom începe urgent proiectele cu finanțare UE, cu susținerea guvernului în folosul comunității tătare.


În organele de conducere nu vor face parte oamenii de afaceri; cele cu dosar penal sau în statiu de urmărire; persoanele care au făcut parte din alte organizații și nu au dovedit implicarea lor în folosul comunității tătare. Pentru oamenii de afaceri se va crea o organizație afiliată pentru că se dorește ca cei implicați să-și dedice timpul 100% comunității iar antreprenorii tătari să își canalizeze energia către afacerile lor, să prospere și să ajute comunitatea tătară.

4. Facem apel către cetățeni să respecte sfaturile autorităților, să nu accepte decât informații din surse sigure și să stea în casă. Nu vă părăsiți domiciliul dacă nu aveți un motiv întemeiat. În această perioadă, trebuie să ne protejăm, nu neapărat pe noi ca indivizi, ci societatea, pe toți cei din jurul nostru. Doar uniți, respectând măsurile impuse de autorități, vom învinge acest inamic nevăzut. A declarat Fildis Reșit, președintele Uniunii Culturale a Tătarilor din România (UCTR)

One thought on “Fildis Reșit, Președintele Tătarilor din România: Comunicat

  • Bravo! Cineva cu inițiativa si cu gândul la tatari! Sunt mândru de tine Fildis Resit! Singurul care se lupta cu mafia tatara si dorește binele comunității! Va admir pentru aceasta inițiata de a exclude toți cu dosar penal, cei care nu au făcut nimic pentru comunitate si pe oamenii de afaceri din conducere. Aveți dreptate, oamenii de afaceri trebuie sa fie preocupați de bussinisul lor! Mult succes!!! Sper sa ne scoateți la lumina!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!