PoliticaUltima Ora

Se anunță un protest de amploare la Medgidia. Cazul Bustului din Kazahstan

Ca urmare a deciziei primarului din Medgidia, Valentin Vrabie de a răspunde solicitărilor Ambasadei Kazahstanului în România de a amplasa în Piațeta “Decebal” bustul unui compozitor din Kazahstan, pune pe jar nu numai comunitatea din Medgidia, ci din tot județul Constanța.

Organizația județeană din Constanţa a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, condamnă această propunere venită din partea edilului și se alătură inițiativei Consilierului Local PSD, Sorin Radu de a protesta pașnic alături de membri Uniunii Culturale a Tătarilor din România.

Citește și: UCTR: noi respectăm valorile și interesele României. Tătarii nu se simt reprezentați de gestul Primăriei Medgidia

Cu această ocazie, la aceeași oră, sute de protestatari și-au anunțat prezența și vor inaugura bustul lui Lucian Grigorescu, pus alături de bustul venit din Kazahstan, amplasat în Piațeta “Decebal” din Medgidia. Întrebați cum vor proceda cu bustul lui Lucian Grigorescu, unul dintre ei a răspuns că nici cel Kazahstan nu are nicio autorizație și în plus nici nu a fost aprobat de către consilierii locali și în aceeași menieră, vor proceda și ei.

Ei au menționat faptul că vineri 26 martie, în jurul orei prânzului, vor fi prezenți sute de manifestanți spontani, exceptându-i pe cei care fac parte din organizațiile lor. Oameni care își iubesc poporul și valorile naționale. Oameni de diferite etnii care într-adevăr au ajutat la dezvoltarea României și la conservarea identității multiculturale a Dobrogei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat !!